Managing Director Netra Agro

Netherlands | Breda

Netra Agro (NA) is een 100% dochter van SVZ en behoort tot het Duitse Döhler concern, een toonaangevende ontwikkelaar, producent en aanbieder van ‘technology driven natural ingredients and ingredient systems’.

De kernactiviteit van NA is het (customized) sourcen en vermarkten van een breed assortiment van m.n. tropisch fruit in diverse processed variëteiten en verschijningsvormen; IQF, puree en concentraten. Daarnaast ontzorgt NA de klant; alle importtaken (documenten, logistics etc.) en kwaliteitsborging (on-site audits, certificering etc.) worden overgenomen.

Klanten zijn veelal high-end food producers die hoge eisen stellen aan kwaliteit, beschikbaarheid en service.

Het NA team opereert vanuit Breda en bestaat uit 10-15 FTE: Back-Office/Logistiek, QA/QC, Finance en Sales.

Zeker na de overname door Döhler zijn de ambities van NA uitdagend en met name gericht op significante groei door de ontwikkeling van nieuwe markten en product-/marktcombinaties.

De job

De MD is P/L eindverantwoordelijk en rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director van SVZ. De MD vormt het boegbeeld van de organisatie en brengt nieuwe impulsen en energie binnen het team, is ‘front runner’ en geeft richting en inhoud aan de groeiambitie.

Naast het vormen van en leidinggeven aan het team is de MD vooral actief op de markt als Salesspecialist met eigen klanten als Trader. Deze ‘trading rol’ is vitaal: het voorkomen van ‘out of stocks’ en/of een mismatch met de marktontwikkeling, het sluiten van ‘back-to-back’ deals en het nemen van posities. Dit vergt een gedegen ervaring met de dynamiek van het handelen op de wereldmarkt. Als MD pak je deze taken zelf op waarbij je intensief samenwerkt met het team.

Het profiel

We zoeken een ondernemende leider die pro-actief, kansen ziet en invult is en als een rolmodel opereert. Strategie en visie in combinatie met operationele hands-on mentaliteit. Open communicatie en transparantie, verantwoordelijkheid nemen en betrouwbaarheid zijn ‘must haves’. Uiteraard geldt dit ook voor ervaring met het dragen van de eindverantwoordelijkheid voor een team, voor de resultaten en het functioneren binnen een grotere gestructureerde organisatie (rapportage).

Kwaliteitsbewustzijn- en marktgerichtheid zitten in de bagage evenals gedegen ervaring in een BtB-omgeving. Kennis van en minimaal 7 jaar ervaring met verse agrarische-/fruit producten en IQF zijn absolute pluspunten.

Interesse?

SVZ/NA heeft deze search in exclusiviteit aan Excellentum Human Capital Solutions verstrekt. Marcel de Jong, Managing Partner bij Excellentum, zal deze opdracht uitvoeren. Zijn contactgegevens zijn:

telefoon:06 51 90 62 44

email: [email protected]

Apply now