Sales Assistant

Netherlands | Breda
Wie zijn wij?

Met meer dan 150 jaar bestaansrecht in de agro-toeleveringsketen, heeft SVZ aanzienlijke ervaring opgebouwd in het leveren van hoogwaardige, heerlijke en voedingsrijke groenten- en fruitingrediënten. Onze aanhoudende groei, toewijding aan innovatie en duurzaamheid, strenge kwaliteitsnormen en betrokken medewerkers hebben ons in staat gesteld een belangrijke leverancier te zijn van wereldwijde producenten van voedingsmiddelen en dranken.

Vind jij het leuk om in een enthousiast sales team te werken binnen een internationale dynamische omgeving? Wil je graag je communicatieve vaardigheden inzetten bij jouw klantgerichte aanpak. Dan komen we graag in contact met jou!

Wat ga je doen?
  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en het onderhouden van administratieve processen in SAP, afhandeling van inkomende mails, telefoongesprekken en verwerken van contracten en orders.
  • Het monitoren en afwikkelen van klantvragen en klantorder processen.
  • Je levert een bijdrage in het ontwikkelen, implementeren, optimaliseren en het continu verbeteren van sales werkprocessen.
  • Je onderhoud een netwerk van interne en externe relaties en biedt ondersteuning bij Sales gerelateerde vragen.
  • Maken van periodieke- en ad-hoc rapportages.
Wat neem je mee?

Een relevante afgeronde MBO opleiding (niveau 4) met HBO denk en werkniveau en daarnaast heb je enige jaren ervaring binnen een Sales/Customer Services afdeling. Praktische kennis van SAP is een pre en overige Microsoft pakketten en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, bent van nature leergierig, servicegericht en kan prioriteiten stellen. Je hebt een can-do mentaliteit en houdt ervan om zaken voor elkaar te krijgen, zelfstandig en in teamverband.

Wat bieden wij je?

Bij SVZ kan je je verder ontwikkelen. Wij bieden je een plezierige werkomgeving, een hybride vorm van werken in een mooi kantoor om leuke collega’s te ontmoeten. Uiteraard bieden we je een goed arbeidsvoorwaardenpakket gekoppeld aan jouw kennis en ervaring. Onder de aanvullende voorwaarden vallen o.a. een eindejaaruitkering, 25 vakantie- en 9,5 ADV-dagen op fulltime basis.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Conny Teunisse, Customer Service Manager, tel. 076 – 5049352. Je sollicitatie kan je sturen naar afdeling HR via onderstaande button.

Apply now